torsdag den 27. juni 2013

Fynsk rygeost

Vi elsker rygeost, vi er jo fynboer!

Til frokost skulle vi have jyder, anede ikke om de kunne lide eller om de overhovedet kendte  rygeost.

Jeg valgte at lave rygeost - for kendte de det ikke - ja, så var muligheden der :) 
- og de kendte det ikke.

Slowfood er et skønt begreb - det tager den tid det tager ! Så jeg tog mig tid til at lave rygeosten selv.



Mælken opvarmes til ca. 40 gr. Tilsættes kærnemælk og evt. osteløbe.
Stilles lunt i ca 24 timer - i den tid skiller ostemassen sig fra vallen.



Ostemassen skæres i stykker, tages op med en hulske og lægges i et gammeldags dørslag foret med et stykke stof - her en gammel ble!

Her står ostemassen i ca 12 timer i køleskabet.


Så er den klar til at blive røget.

Det foregår i en gammel kuglegril og der røges med halm og brændenælder.

Servering på ristet rugbrød med purløg og radiser eller med pesto og tomat.

Velbekomme :)



6 kommentarer:

  1. Jeg må da sige at du kræser for dine gæster :))
    Jeg håber de kunne li det - jeg har faktisk aldrig smagt rygeost :((

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, jeg elsket at lave mad - og s
      Jeg skal bruge ret lang tid , men det er jeg ved at lære at acceptere ;)
      Det er så mærkeligt med rygeost - der er rigtig mange der slet ikke kender det . Kom du bare på besøg , sal nok kræse or dig også ;)

      Slet
  2. Det lyder vel nok lækkert :-) Jeg har aldrig tænkt på, at man kan lave rygeost selv, men det gjorde man vel førhen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er lækkert - og også lækkert at vide hvad det er lavet af :)

      Slet
  3. Jeg kender godt rygeost og elsker det. Spiser det ofte og helst på rugbrød toppet med tomat, purløg og lidt peber.
    Din hjemmelavet ser meget indbydende ud :)

    SvarSlet
  4. Dejligt at høre - det er faktisk også sådan jeg oftest spiser den - og så smager den også godt ovenpå spegepølse!! :)

    SvarSlet

Skriv en lille hilsen, kommentar eller hvad du føler for. Jeg elsker af få en lille besked.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...