Lyder lidt underligt, ikke ?
Men det er fantastisk, intet mindre ;O)
Jeg startede min æblesurdej d. 8. november .
Ifølge Meyer skulle den stå i 1 uges tid, men min stod kun i 5 dage – og jeg var (næsten) ikke i tvivl om at det var nu.I går startede jeg så dejen.Ifølge Meyer kunne man tilsætte en lille bitte bitte smule gær – sådan på størrelse med en ært. Det så jeg ingen grund til – for årsagen til at jeg gerne ville prøve, var netop at der ikke skulle bruges gær.Altså så er der jo lige det der med opskrifter og mig;)Egentlig er det opskriften på Ølandsbrød hævet på æbler fra bogen Meyers Bageri,men inden jeg var færdig med brødet, var det mere “ et Mariannebrød hævet på æbler”.
Om det var godt ?
ja, det skal jeg lige love for, perfekt hævet, bagt i en meget varm ovn på en pizzasten, tyk sej skorpe og lækker lækker krumme, smag og duft.
En vinder :O)
Mums det ser lækkert ud mor. :o)
SvarSletKram Trine
Det kan du tro det også er Kram
SletTak for inspiration, det skal prøves :) har stadigvæk en masse æbler fra haven, sådan nogle øko- frugter af egen avl må da have nogle interessante gærstammer :)
SvarSletHelt sikkert , det er også økologiske æbler fra haven jeg har brugt ;)
SletWow, det var da en fantastisk idé - jeg vidste ikke, at man kan få brød til at hæve på æbler. Er det hvedemel, du bruger?
SvarSletJa, det er fantastisk, jeg har brugt hvedemel, ølndshvede og rugmel -det er så godt. Har brugt 1 1/2 dl æblesurdej til en halv liter vand. Bagt det som 2 brød.
SletTusind tak - det må prøves her :-)
SletDejligt at læse om din erfaring,
SvarSlethar nemlig lurret på den opskrift et stykke tid nu ,)
Det ser super lækkert ud.
Yt
Det brød er så lækkert Yt , næste gang vil jeg bruge Emmermel og almindeligt hvedemel :) - elsker smagen af emmer.og duften
SletÅåååå, det vil jeg også prøve:) Ser og høres kjempegodt ut!
SvarSletDet vil du ikke fortryde Ulla-Bella -
SletHvor lyder det fantastisk og ikke mindst ser det indbydende og lækkert ud!
SvarSletJeg elsker at bage , og især brød ( vi kan ikke længere tåle al den kage ;0)) så nye opskrifter må der til ind i mellem. :)
SletHvor ser det lækker ud,det lyder spændende, at det kan hæve uden gær.
SvarSletGod weekend.
Ja, det er en spændende proces - og der er jo mange mennesker der ikke tåler gær , så det er jo dejligt at det kan lade sig gøre :) også god weekend til dig.
Slet