onsdag den 14. november 2012

Æblesurdej



Lyder lidt underligt, ikke ?
Men det er fantastisk, intet mindre ;O)

IMG_9803

Jeg startede min æblesurdej d. 8. november .
Ifølge Meyer skulle den stå i 1 uges tid, men min stod kun i 5 dage – og jeg var (næsten) ikke i tvivl om at det var nu.
I går startede jeg så dejen.
Ifølge Meyer kunne man tilsætte en lille bitte bitte smule gær – sådan på størrelse med en ært. Det så jeg ingen grund til – for årsagen til at jeg gerne ville prøve, var netop at der ikke skulle bruges gær.
Altså så er der jo lige det der med opskrifter og mig;)
Egentlig er det opskriften på Ølandsbrød hævet på æbler fra bogen Meyers Bageri,
men inden jeg var færdig med brødet, var det mere “ et Mariannebrød hævet på æbler”.

k-november

Om det var godt ?
ja, det skal jeg lige love for, perfekt hævet, bagt i en meget varm ovn på en pizzasten, tyk sej skorpe og lækker lækker krumme, smag og duft.

En vinder :O)

15 kommentarer:

  1. Mums det ser lækkert ud mor. :o)

    Kram Trine

    SvarSlet
  2. Tak for inspiration, det skal prøves :) har stadigvæk en masse æbler fra haven, sådan nogle øko- frugter af egen avl må da have nogle interessante gærstammer :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Helt sikkert , det er også økologiske æbler fra haven jeg har brugt ;)

      Slet
  3. Wow, det var da en fantastisk idé - jeg vidste ikke, at man kan få brød til at hæve på æbler. Er det hvedemel, du bruger?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er fantastisk, jeg har brugt hvedemel, ølndshvede og rugmel -det er så godt. Har brugt 1 1/2 dl æblesurdej til en halv liter vand. Bagt det som 2 brød.

      Slet
    2. Tusind tak - det må prøves her :-)

      Slet
  4. Dejligt at læse om din erfaring,
    har nemlig lurret på den opskrift et stykke tid nu ,)

    Det ser super lækkert ud.

    Yt

    SvarSlet
    Svar
    1. Det brød er så lækkert Yt , næste gang vil jeg bruge Emmermel og almindeligt hvedemel :) - elsker smagen af emmer.og duften

      Slet
  5. Ååååå, det vil jeg også prøve:) Ser og høres kjempegodt ut!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det vil du ikke fortryde Ulla-Bella -

      Slet
  6. Hvor lyder det fantastisk og ikke mindst ser det indbydende og lækkert ud!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg elsker at bage , og især brød ( vi kan ikke længere tåle al den kage ;0)) så nye opskrifter må der til ind i mellem. :)

      Slet
  7. Hvor ser det lækker ud,det lyder spændende, at det kan hæve uden gær.
    God weekend.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er en spændende proces - og der er jo mange mennesker der ikke tåler gær , så det er jo dejligt at det kan lade sig gøre :) også god weekend til dig.

      Slet

Skriv en lille hilsen, kommentar eller hvad du føler for. Jeg elsker af få en lille besked.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...