Det er æblesæson, og jeg elsker det.
I mine gener gemmer der sig en samler.
Jeg har rigtig svært ved at se naturens gaver gå til spilde,
og sådan er det også med vores æbler.
Det er gamle, gamle æbletræer, de var allerede gamle da mine forældre flyttede hertil for 40 år siden, så ja, de er meget gamle.
Vi kan på ingen måde nå at spise alle de æbler der kommer.
Heller ikke med familie og venners hjælp, så derfor bliver der lavet
Æblemost.
Æblemost i lange baner.
Ja, så lange baner at der bliver foræret væk til højre og venstre,
medbringes til værtinden istedet for en blomst o.s.v.
Vores æblemost bliver ikke varmebehandlet,
nej den ryger i fryseren.
Gamle skyllede mælkekartoner, plastfysepose ned i, mosten hældes i, klemme på plastposen
og så i fryseren.
Så når vi drikker most i november, kan vi stadig lugte og smage eftersommeren
og vitaminerne :O)
Åhhh der er ikke noget så skønt som æblemost...og endnu bedre når det er en hjemmebrygget most...Mmmmums :-)
SvarSletDu kan tro det er godt, det smager fuldstændig som at bide i et æble
SvarSletJeg har det også svært med at se naturens gaver gå til spilde...Er det jeres egen presse, eller er det en i lejer? Her har vi flere gange lejet en presse i fællesskab!
SvarSletNøjj, hvor lyder det lækkert med frisk æblemost og sikke en god ide med at fryse det. Når mine æbletræer har vokset sig store og bærer rigelig frugt, vil jeg gøre brug af din idé. Træerne blev plantet for kun tre år siden, så de giver nu lige til at plukke og guffe. Ummmm. Elsker friske nyplukkede æbler.
SvarSletDet er vores egen presse KIRSTEN K, vi laver most flere gange i løbet af den næste måned - så det er rart med en presse i huset :)
SvarSletJa, KIRSTEN det er en rigtig god måde at opbevare det på, kun en ulempe- man kan ikke lige få lyst til et glas- det må plnalægges. :)
UHMMM Mums....det ser bare godt ud...jeg kan da dufte det hele vejen hertil:)
SvarSletKnus og kram herfra
Sikke en skøn idé at I selv laver æblemost, og det må være dejligt, at I har hele fire æblesorter! Blander du sorterne, når du laver most, eller laver du fire typer?
SvarSletSILJA , ja det dufter så dejligt :)
SvarSletMADAME : mosten består mest af Filippa, da det er dem der er flest af. De andre tilsættes efter hvad der er til rådighed den dag. Vi har engang lavet most ag Ingrid Marie, det blev så fint lyserødt, men det havde et underligt hvidt bundfald.
Belle de Boskop er et madæble der kan tåle og gerne vil ha' let frost - så det er ikke til rådighed når vi laver juice.
Hvor lækkert - hvem der bare skulle ha´ værtindegave af dig ;O)
SvarSletJamen KIRSTEN, vimå mødes en dag - så skal jeg nok sørge for at der er most:)
SvarSletUh, du må SÅ gerne komme og besøge mig, og så tager du liiige en lille gave med ikk? Jeg ved nemlig ikke noget bedre end hjemmelavet most. Ikke alt det der saft og sukker noget, men ren uforfalsket æblesaft. Jeg drikker det i lange baner nu, hvor jeg er i DK, vi kan nemlig ikke få det i Nuuk.
SvarSletJamen Dorit det vil jeg rigtig gerne, og det blir en dag, det ved jeg og jeg skal nok medbringe most i lange baner :))
SvarSlet