Til frokost skulle vi have jyder, anede ikke om de kunne lide eller om de overhovedet kendte rygeost.
Jeg valgte at lave rygeost - for kendte de det ikke - ja, så var muligheden der :)
- og de kendte det ikke.
Slowfood er et skønt begreb - det tager den tid det tager ! Så jeg tog mig tid til at lave rygeosten selv.
Mælken opvarmes til ca. 40 gr. Tilsættes kærnemælk og evt. osteløbe.
Stilles lunt i ca 24 timer - i den tid skiller ostemassen sig fra vallen.
Her står ostemassen i ca 12 timer i køleskabet.
Jeg må da sige at du kræser for dine gæster :))
SvarSletJeg håber de kunne li det - jeg har faktisk aldrig smagt rygeost :((
Ja, jeg elsket at lave mad - og s
SletJeg skal bruge ret lang tid , men det er jeg ved at lære at acceptere ;)
Det er så mærkeligt med rygeost - der er rigtig mange der slet ikke kender det . Kom du bare på besøg , sal nok kræse or dig også ;)
Det lyder vel nok lækkert :-) Jeg har aldrig tænkt på, at man kan lave rygeost selv, men det gjorde man vel førhen.
SvarSletDet er lækkert - og også lækkert at vide hvad det er lavet af :)
SletJeg kender godt rygeost og elsker det. Spiser det ofte og helst på rugbrød toppet med tomat, purløg og lidt peber.
SvarSletDin hjemmelavet ser meget indbydende ud :)
Dejligt at høre - det er faktisk også sådan jeg oftest spiser den - og så smager den også godt ovenpå spegepølse!! :)
SvarSlet